Discovery sessie

Mission briefing

De "Mission Briefing Canvas Sessie" is een diepgaande ontdekkingsreis naar de unieke kracht van jouw organisatie, de "Greatness", die essentieel is voor een onderscheidende merkpositionering.

Deze training is speciaal ontworpen om jouw bedrijfsverhaal, toekomstvisie en drijfveren te verkennen, en om te ontdekken wat jouw organisatie uniek maakt. De training bevat de eerste stap van het merkpositioneringproces, waarbij we  middels een interactieve canvassessie de kracht van de organisatie naar voren halen.

Stap 01: Mission briefing

In de eerste fase van onze training richten we ons op het verkennen van de basis van je organisatie. We beginnen met het begrijpen van waar je bedrijf vandaan komt, inclusief de historie en achtergrond, om een solide basis te vormen voor je toekomstige strategieën. We onderzoeken je kerncompetenties en bepalen waar je organisatie echt goed in is. Dit helpt bij het definiëren van je unieke merkwaarden en het vaststellen van je bedrijfsoriëntatie. We bekijken ook wie je concurrenten en ideale klanten zijn, en projecteren hoe je markt er over 5 tot 10 jaar uit kan zien. Deze fase is cruciaal om een heldere visie en missie voor je merk te formuleren en om te begrijpen hoe jouw merk wordt waargenomen versus hoe je wilt dat het wordt ervaren.

 

Voorbereiding is het halve merk

Duik in de unieke krachten van je organisatie die je onderscheiden van de concurrentie. Ontdek je inzet voor duurzaamheid, aantrekkelijkheid als werkgever en jouw unieke stem in de markt.

 

Voordelen van deze Mission Briefing sessie

 • Versterkt merkbewustzijn: Verhoogt het bewustzijn van de unieke identiteit en waarden van je organisatie.
 • Strategische koers: Biedt duidelijkheid over je bedrijfsdoelstellingen en hoe deze te bereiken.
 • Betere markt positionering: Helpt bij het ontwikkelen van een onderscheidende merkpositionering die aansluit bij de kernwaarden van de organisatie.
 • Verhoogde medewerkerbetrokkenheid: Verbetert de betrokkenheid en motivatie van medewerkers door een duidelijke visie en doelstellingen.
 • Duurzaam concurrentievoordeel: Creëert een sterke basis voor langetermijnsucces en concurrentievoordeel in de markt.
 

De kracht van Greatness

Identificeer de unieke "Greatness" van je organisatie om een onderscheidende merkpositionering te creëren. Dit wordt het fundament voor al je marketing- en communicatie-inspanningen.

 

Mission briefing

We beginnen met een 'mission briefing', waarbij we van binnenuit jouw organisatie verkennen. Wat drijft jullie, wat zijn jullie sterke punten en wat zijn de uiteindelijke doelen van de organisatie? Dit vormt de basis om de juiste koers te bepalen voor jouw merk.

 

Op naar de sterren

Deze sessie is niet alleen een workshop, maar een reis naar het hart van je organisatie. Ontdek je "Greatness" en gebruik dit als fundament voor je merkpositionering.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor jou als ondernemer, bestuurder of Marcom professional in het midden- en kleinbedrijf en helpt je methodisch aan de slag gaan met jouw merk.

 

Wat levert deze training op?

 • Diepgaand inzicht: Je verkrijgt een grondig begrip van wat jouw organisatie uniek maakt, je sterke punten en hoe deze kunnen worden benut voor onderscheidend vermogen.
 • Strategische Richting: Je krijgt helderheid over je toekomstige doelen en de route om daar te komen, wat essentieel is voor het bepalen van je merkstrategie.
 • Verbinding met je Doelgroep: Je leert effectief communiceren met je doelgroep, waardoor je impact en resonantie in de markt vergroot.
 • Ontwikkeling van een Onderscheidende Merkpositionering: De sessie helpt je een duidelijke en unieke merkpositionering te creëren, gebaseerd op de 'Greatness' van je organisatie.

Data Mission Briefing training

Datum Locatie Tijd
Ma 19 augustus 2024 ECI 9, Roermond 09.00u - 14.00u
Ma 21 oktober 2024 ECI 9, Roermond 09.00u - 14.00u
 

 

Specificaties

Alle sessies zijn zowel als open training als incompany training te boeken, waardoor ze flexibel zijn afgestemd op jouw behoeften en die van je organisatie.

Tijdsduur sessie: dagdeel
Aantal deelnemers: 6 tot 10 personen
Open deelname: € 675 per persoon, lunch inbegrepen
Incompany training: op aanvraag

 

Aanmelden of meer informatie? Neem nu contact op!

Heb je interesse om deel te nemen aan deze training, wil je een optie reserveren of wil je meer informatie? Laat gerust een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op! Bij 6 of meer aanmeldingen gaat de training definitief door.


 • Boris Cornelissen
  De tweedaagse samenwerking met Just Rocket Science heeft ons ontzettend veel tijd bespaard en vooral richting gegeven. We zaten met ons bedrijf EnergiQ Ondernemen in een transitie toen Roy op ons pad kwam. Zijn manier van werken zorgde direct voor structuur in onze denkrichting en maakte onze koers helder. Voor mij voelde het als een trechter waar al onze ideeën en plannen ingingen, met als resultaat een concreet merk met een sterke visie en doelstelling. Roy zet je continu aan het denken en zoekt graag de 'stretchzone' op. Na twee dagen intensief samenwerken hadden we een canvas dat de basis vormt voor onze vernieuwde onderneming. Een raket die niet alleen de juiste koers bepaalt voor ons merk, maar ook de basis legt voor de manier waarop we die koers volgen. Dit canvas is nu de basis voor onze besluitvorming. Als iets niet in lijn is met het canvas, dan past het niet bij wat we willen uitstralen en bij onze ondernemingsactiviteiten. Roy heeft met zijn kennis en creativiteit de juiste snaar geraakt, waardoor onze raket naar een hogere versnelling is geschakeld. We zijn ervan overtuigd dat dit niet de laatste keer zal zijn dat we van Roy's expertise gebruik zullen maken.
 • Maarten Kirkels
  Mijn oprechte complimenten voor jouw manier van training geven en het op een luchtige manier bewust maken van het belang van een merkstrategie. Je gebruikt heldere hulpmiddelen en handvatten. Hermans heeft huiswerk, letterlijk en figuurlijk!
 • Jerome van Zeijl
  Hele praktische manier om naar je merk te kijken en simpel toepasbaar. Roy combineert een diepe kennis met een easygoing stijl in het begeleiden van de groep.
  Jerôme Van Zeijl (Eigenaar)
  Jerome van Zeijl | MKB Business Mentor
 • Emillie vanlier
  Goed uitgelegd en heel veel handvatten gekregen. Strategie heel tastbaar en bruikbaar. Boekwerk dat we ingevuld hebben tijdens de Masterclass is makkelijk om terug te lezen, bevat goede handvatten en acties om te plannen.
 • Wouter Vallen
  Duidelijk doordachte en prettige Masterclass in een rustig tempo. Handvatten gekregen waar ik door getriggerd ben om er verder mee te gaan. Blij dat ik heb deelgenomen.
 • Ruud Puts
  Ik heb in deze Masterclass inzicht gekregen in onze merkwaarden en veel handvatten om mee te nemen en een krachtig merk neer te zetten.
  Ruud Puts (Eigenaar)
  Timmerbedrijf Har Puts / Halu Kozijnen