Masterclass voor professionals

Kan jouw organisatie wel wat merkkracht gebruiken? Meld je nu aan voor de tweedaagse Masterclass over merkpositionering en leer in 5 stappen hoe je koers zet naar een krachtig merk.

Je merk is een van de meest waardevolle attributen van jouw onderneming. Het is als ware het uithangbord waar jouw huidige en toekomstige klanten je aan kunnen herkennen. Een krachtig merk vereenvoudigd het keuzeproces voor je klanten en geeft richting aan je medewerkers. Een consistente merkstrategie is daarom van groot belang en zeker niet iets wat je ‘er zomaar even bij doet’. Toch zien we in de praktijk dat marketing en communicatie vaak als laatste op de agenda staat en niet volledig wordt betrokken in de besluitvorming. Maak optimaal gebruik van je merkkracht en zorg dat het merk centraal komt te staan in jouw organisatie. Wil je weten hoe? Meld je aan voor de Masterclass.

Wat kun je verwachten?

In deze Masterclass leggen we de basis van je merkstrategie. We gaan samen aan de slag met jouw merk. Met behulp van ons “Missionbriefing canvas” maken we inzichtelijk waar je nu staat met je organisatie en welke route je al hebt afgelegd. Welke competenties en waarden zitten er gekoppeld aan jouw organisatie en welke waarden wil je graag verankeren in je identiteit. We bekijken kritisch welke merken of alternatieven je als concurrent ziet, maar vooral op wie je je wilt richten. Daaropvolgend formuleren we een toekomstgerichte visie, een mogelijk onhaalbare doelstelling en de bijbehorende voorwaardelijke missies.

Je gaat aan de slag met de merkidentiteit van jouw organisatie. Samen met ondernemers uit diverse branches, zodat je van elkaar kunt leren en ideeën kunt uitwisselen. Hoe wil je eigenlijk gezien worden en hoe zien anderen jouw merk?

In het laatste deel van de Masterclass gaan we in op de architectuur van je merk. We bepalen de positie die je wilt innemen ten opzichte van je concurrenten en zetten onze missie richting de doelgroep(en) die je wilt bereiken. Welke merkwaarden vind je belangrijk en wat betekenen deze concreet voor je klanten en hun beleving? Welke belofte zetten we vooropen maken we keer op keer waar? Laat je organisatie groeien met RaketKracht en start jouw missie vandaag!

 

Wat komt er voorbij in deze Masterclass?


 • Wat is het belang van een consistente merkpositionering en wat levert het op voor jouw organisatie?
 • Waar kom je vandaan? (historie / achtergrond).
 • Waar ben je goed in? (kerncompetenties)
 • Waar sta je voor? (waarden)
 • Waar ligt de focus? (bedrijfsoriëntatie)
 • Wie zijn je concurrenten?
 • Wie zijn je ideale klanten?
 • Hoe zie jij jouw relevante markt(en) ontwikkelen in 3 tot 5 jaar? (Visie)
 • Welke doelstelling en missie koppel je daar aan?
 • Hoe zie jij jouw merk en hoe ervaren anderen dat? (Identiteit versus imago)
 • Hoe kun je jouw merk onderscheidend positioneren en hoe bouwen we je merk zorgvuldig op?

Voor wie is deze Masterclass bedoeld?

Deze Masterclass is bedoeld voor jou als ondernemer, bestuurder of Marcom professional in het midden- en kleinbedrijf en helpt je methodisch aan de slag gaan met jouw merk.

 

Wat levert deze Masterclass op?

 • Inzicht in wat een consistente merkpositionering kan betekenen voor jouw organisatie.
 • Een solide basis onder de positionering van je merk.
 • Concrete handvatten om koers te zetten naar een merkgerichte organisatie.
 • Kennis en ervaring van verschillende ondernemers.
 • 5 tot 6 nieuwe en waardevolle relaties in je netwerk.
 • 2 dagen volledige focus op je merk in een inspirerende omgeving.
 • Een raketlading aan feedback, tips & tricks!

Data Masterclasses

Datum Locatie Tijd
19 - 20 oktober 2023 ECI Cultuurfabriek, Roermond 09.30u - 16.30u
23 - 24 november 2023 ECI Cultuurfabriek, Roermond 09.30u - 16.30u
25 - 26 januari 2024 ECI Cultuurfabriek, Roermond 09.30u - 16.30u

 

Wat is de investering?

Je investeert twee dagen in tijd en € 1.250,- ex BTW. Op een inspirerende locatie neem ik je mee in de wereld van merkdenken en ga je aan de slag met jouw merk. Aan het einde van deze twee dagen heb je concrete handvatten om een consistente merkpositionering te implementeren in jouw organisatie. Je krijgt inspiratie en feedback van gelijkgestemde ondernemers, je ontvangt een raketlading aan tips & tricks en beide dagen een heerlijke lunch.


Aanmelden of meer informatie? Neem nu contact op!

Heb je interesse om deel te nemen aan deze Masterclass (open inschrijving), wil je een optie reserveren of wil je meer informatie? Laat gerust een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op! Bij 5 of meer aanmeldingen gaat de Masterclass definitief door en krijg je van mij een bevestiging voor aanvang. Ik hoop dat ik je snel mag verwelkomen in mijn Masterclass.


 • Maarten Kirkels
  Mijn oprechte complimenten voor jouw manier van training geven en het op een luchtige manier bewust maken van het belang van een merkstrategie. Je gebruikt heldere hulpmiddelen en handvatten. Hermans heeft huiswerk, letterlijk en figuurlijk!
 • Jerome van Zeijl
  Hele praktische manier om naar je merk te kijken en simpel toepasbaar. Roy combineert een diepe kennis met een easygoing stijl in het begeleiden van de groep.
  Jerôme Van Zeijl (Eigenaar)
  Jerome van Zeijl | MKB Business Mentor
 • Emillie vanlier
  Goed uitgelegd en heel veel handvatten gekregen. Strategie heel tastbaar en bruikbaar. Boekwerk dat we ingevuld hebben tijdens de Masterclass is makkelijk om terug te lezen, bevat goede handvatten en acties om te plannen.
 • Wouter Vallen
  Duidelijk doordachte en prettige Masterclass in een rustig tempo. Handvatten gekregen waar ik door getriggerd ben om er verder mee te gaan. Blij dat ik heb deelgenomen.
 • Ruud Puts
  Ik heb in deze Masterclass inzicht gekregen in onze merkwaarden en veel handvatten om mee te nemen en een krachtig merk neer te zetten.
  Ruud Puts (Eigenaar)
  Timmerbedrijf Har Puts / Halu Kozijnen
space-icons-planet

Merktraining 
voor jullie organisatie


Energie op de bruisvloer

Samen met jullie merk aan de slag? Laat de energie bruisen op de plek waar het allemaal gebeurt. Alle neuzen dezelfde kant op voor een krachtig merk binnen en buiten de organisatie.

Lees hier meer over

Keynote spreker
met energie


Target beyond dreaming

Organiseer jij binnenkort een zakelijk evenement en zoek je een inspirerend verhaal over merkdenken als begin van jullie missie? Start your engine en ga mee op reis.

Lees hier meer over

Begeleiding in
merkpositionering


Duurzame verbinding met je merk

Investeer in het belangrijkste onderdeel van jouw organisatie, zodat klanten, medewerkers en andere betrokkenen een duurzame verbinding opbouwen met je merk. Ik help je graag op weg.

Lees hier meer over